Research: Drawing in Numbers

Екипът на SlavConf. завърши поредно проучване, свързано с креативната индустрия в Европа. Този път на фокус е дейността на художниците и графичните дизайнери. Анализирани са възможностите за кариерно и творческо развитие. Целта е да помогнем на хората, които имат интерес да рисуват професионално, а представените данни са за третото тримесечие на 2020 г.

Индустрия

Проучването включва най-актуалните работни позиции и сектори, където могат да намерят реализация рисуващите хора. Най-търсеното качество е познаването на актуални софтуери за графичен дизайн. Професионалисти и фрийлансъри се търсят за позиции, свързани с графичен дизайн в сфери като ИТ сектора, гейминг индустрията, рекламата и др.

Analyzes

Резултатите от проучването показват подробен анализ на работните места за графични дизайнери в Европа, сферите, които ги предлагат, както и най-търсените софтуери. Представени са възможностите за висше образование в академии за изкуство и университети, които предлагат специалности с дейностите на дизайнера. Включена е информация за пазара на картини в Европа, цените, стиловете, които са най-популярни в момента и др.

Results

Основната цел на това проучване е да събере на едно място информацията за развитието на художниците и графичните дизайнери, като се разделя на сектори, на градове, на държави и други форми за сравнение.