Skip links

Кои са най-доходоносните качества на архитектите?

Според проучване за второто тримесечие на 2020г. SlavConf. публикува информация за дейността на архитектите в Европа, сред която и най-търсените качества от работодателите в момента. Не е изненада, че способността на професионалистите да боравят умело с архитектурни софтуери оглавява класацията с 20,1%. В проучването е включена информация и за най-търсените софтуери като първите места се заемат от AutoCAD, ArchiCAD и Revit.

Сред другите най-търсени качества са умението на архитекта да изготвя техническа документация, познаването на местните регулации (в зависимост от държавата), изготвянето на бюджет за архитектурен проект и др. Сред тях има и някои по-малко популярни, но с изненадващо висок процент на търсене като притежаването на шофьорска книжка и познания, свързани с продажби и комуникация с клиенти.

Проучването включва още информация за това в кои европейски държави има най-много свободни работни позиции, къде има възможности за обучение, кои са актуалните трендове в архитектурата, както и анализ на строителната индустрия в България.

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag