Skip links

Деница Ангелова

Казвам се Деница Ангелова Ангелова. Родена съм на 10 март 1983-а година в гр. Оряхово, Врачанска област. Живея в с. Хърлец, общ. Козлодуй. Студентка съм в четвърти курс във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” специалност „Психология”. От седем години работя в „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания” с. Хърлец.

   Пиша стихове от дете и имам публикувани в различни печатни издания, както и участие в няколко алманха. От малка се занимавам с изкуство, макар и непрофесионално. От 6 години съм част от танцов състав за автентичен фолклор /САФ/ „Калушари” към НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1927 г.”, който през 2008-година бе записан в регистъра на Юнеско като едно от Петте живи човешки съкровища.

    Слабост ми е също така рисуването. В момента подготвям илюстрации на български народни приказки, които с удоволствие римувам.

   Издадох своята първа стихосбирка в края на 2014-а година със съдействието на Община Козлодуй – „Над тебе бди една Луна-Сърце”, съдържаща няколко раздела – Лирично, Оптимистично, Носталгично и Прозаично.

   Лауреат съм на конкурса „Голямата книга на малкия град” в гр. Бургас, като мое стихотворение („Сърцето ми”) бе преведено на френски език и публикувано във френско списание.

   На 24-ти май 2016 г. във връзка с издаването на моята първа стихосбирка бях отличена на Награждаването на Община Козлодуй на изявени учители, ученици и културни дейци. 

   

Награди от конкурси:

  • Първа награда в Национален литературен конкурс „Ерато” на в. Уикенд за 2017г.
  • Първа награда в Национален поетичен конкурс „Любовта…” 2018 г. гр. Враца.
  • Специалната награда на литературно сдружение „Реката и приятели” в Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов” 2018 г., общ. Силистра.
  • Второ място и Награда на общността в Конкурс за български текст на песен 2018 г., организиран от СУ „Св. Климент Охридски”.
  • Втора награда в Национален конкурс за есе на тема „Само ако започнеш да правиш добро, ще повярваш в него” 2018 г. гр. Варна.
  • Първа награда в конкурс-рецитал, посветен на 145 г. от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, 2018 г.
  • Трета награда на национален конкурс за поезия „Горчиво вино” 2018 г. гр. Петрич.
This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag