Skip links

Работилница по кинокритика

КИНОКРИТИКА

с д-р Деян Статулов

Местата са ограничени.

Информация за работилницата

Идеята на този курс е да представи  основните принципи за работа в областта на историята и практиката на писането и представянето на аудио-визуални произведения.

Курсът ще започне с кратка лекция върху историята на киното и по-важните направления в неговото развитието и ще спре върху основни автори и техните творби.

По време на упражнението ще бъде прожектиран филма „Полет над кукувиче гнездо” на режисьора Милош Форман, след което всеки курсист ще има време и възможност да напише кратка рецензия или да представи филма пред публика.

Автобиография на лектора

Д-р Деян Статулов е кинокритик и сценарист, главен асистент в  Институт за изследване на изкуствата при БАН. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Телевизионно кинознание и драматургия“. Сценарист и редактор на телевизионни предавания и формати. Има над 250 публикации в областта на филмовата критика и история. Филмов наблюдател в тв предаването „Преди обед” (bTV), както и сценарист на „Като на кино” (bTV Cinema). Главен редактор и издател на сайта за филмова култура kinoto.bg.

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag