Skip links

КО-ОП представя Lost на Зоран Мише

КО-ОП представя Lost – третата самостоятелна изложба на северномакедонския художник-график Зоран Мише. Изложбата може да бъде видяна в пространството до 5 юли.

Зоран Мише е познат на публиката като един от съвременните художници, използващи всевъзможни графични техники в изкуството си. Изложбите на Мише често включват и други медии като инсталация и фотография. Отвъд буквалната репрезентация на обекти от всекидневието в графиките на Мише стоят лични истории, свързани с неговите преживявания и отминали спомени.

В изложбата Lost изследването на личния спомен е представено директно. Мише се връща в детството към размития спомен за първата кола на семейството си. Това го кара да се замисли и за други изгубени спомени. Така колата става символ на изгубения спомен, представена чрез визуална репрезентация под формата на инсталация на морга за коли, място, където загубените спомени се явяват, за да бъдат напълно заличени или рециклирани, и превърнати в нещо съвсем друго. Чрез личните си преживявани и спомени Мише ни обръща внимание на генерални въпроси свързани с дихотомията обективно-субективно и изобщо естеството на това кое се счита за реално и кое не.

Зоран Мише (р. 1984 в Охрид, живее и работи в София) най-често е свърван с графичното изкуство. Завършва бакалавър и магистър по графика в Националната художествена академия. Основател и член е на студиото Print Nest. Има три самостоятелни изложби и множество групови такива в България и чужбина – Австрия, Румъния, Швейцария, Италия, Китай, Испания, Македония, Сърбия, САЩ, Чехия и Япония. Неговото изкуство получава международно признание като е отличавано с награди от изложби и биеналета в Испания, Италия, Сърбия и България. Мише е в журито на VIII Международно триенале на графиката в София. Към момента е преподавател в художествената гимназия в София.

За повече информация следете събитието във Facebook.

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, като броят им ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция.
This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag