Skip links

Марин Трошанов

Марин Трошанов е роден на 24 май 1984 г. в Бургас. Той е магистър по международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“ и стипендиант на Шефилдския университет, където защитава с отличие втора магистратура по бизнес администрация.

Марин пише фантастична проза, поезия и популярни статии. Той участва в новите проекти на легендарните художници от списание „ДЪГА“, а комиксът му „Дамга“, нарисуван от Петър Станимиров, печели награда на международния фестивал в Белград, където преборва близо 300 претенденти от 30 държави.

В края на 2016 г. Трошанов издава първия от трилогия романи – „ЛАМЯ ЕООД“ – мрачен фентъзи трилър, чието действие се развива в съвременна България. През пролетта на 2017-а бял свят вижда и „ЛАМЯ ЕООД 2 – Освобождение“, а в момента читателите с нетърпение очакват финала на поредицата. Марин е участник в програмата на „Аз Чета“ – „Писател назаем“. Той е сред най-търсените автори и любим гост в десетки училища из всички краища на България.

Трошанов има тринадесет годишен опит в сферата на информационните технологии. Носител е на престижната награда „Бизнес лидер от ново поколение“, присъдена от в-к „Капитал“ и karieri.bg. В момента отговаря за IT операциите на голяма енергийна компания в Централна и Източна Европа. Кариерата му е свързани с интензивни пътувания и богат културен обмен.

Може да погостувате в блога на Марин или да надзърнете ексклузивно в последния роман от поредицата ЛАМЯ ЕООД оттук!

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag