Skip links
марио мишев

Марио Мишев

марио мишев

Марио Мишев (26 години) е бакалавър по „Политология“ от Софийски университет. Завършил Френската гимназия, още като ученик той създава проекта „Българска история“. Автор е на пет книги, водещ на предаването „Историята оживява“ в BITelevision, сценарист на документалните филми и поредици. Към днешна дата е ръководител „Маркетинг и реклама“ в сдружението. Ангажиран е и с обиколките по училища, и уроците по родолюбие, които „Българска история“ осъществява от пет години.

БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

Основна задача пред сдружение „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история чрез развиването на най-големия исторически сайт у нас, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало, издаване на книги и списания с историческа тематика.

От създаването си до днес „Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на всеки един народ. Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към научнопопулярния аспект на историята, а с приоритет е подрастващото поколение.
This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag