Skip links
вяра деянова

Вяра Деянова

вяра деянова

Вяра Деянова е журналист от 15 години. Работила е в Дарик радио, Българска национална телевизия, re:TV, PRO.BG и bTV. Работата ѝ преминава през отразяване на международни и вътрешнополитически теми, както и интервюта и разказване на истории на български и световно известни личности. Сред най-запомнящите се истории, които разказва са тези на „Проекта Тоту”, разказващ за световно известен проект в борбата срещу рак на гърдата, интервюта с Лех Валенса, Фредерик Бегбеде, Ал Бано, Кирил Сакскобурготски и други.

През 2019 година създава платформата The Brave Stories, която следва най-утвърдени световни практики за разказване на значими кратки документални истории, разпространявани, чрез уеб и социалните платформи. Първите публикувани видео-истории като „Йото, който видя Чернобил”, историята на първият чуждестранен журналист, който първи отива на мястото на аварията, „Селата Евгения”, история на родената зад решетките жена, която посвещава живота си на това да помага да осиновени като нея хора, „Стефан, коийто повдигна света”, за световния рекордьор Стефан Топуров, са обща аудитория от над 1 милион зрители. 

Вяра е завършила „Българска филология” в Славянския факултет на Софийски университет. Говори английски и полски език. В момента специализира към The School of The New York Times.

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag